Dopravu v okrese komplikuje sneh a vietor, vyhlásili I. situačný stupeň

15.02.2012 Humenné

Humenné 15. februára (TASR) - Dopravu na viacerých úsekoch Prešovského samosprávneho kraja (PSK) začína komplikovať sneženie a fúkajúci vietor, ktorý spôsobuje vytváranie snehových jazykov a závejov. Pre zhoršujúcu sa situáciu na cestách pri Humennom vyhlásili v rámci okresu I. situačný stupeň. Všetky problémové trasy však udržiavajú cestári v týchto chvíľach na území kraja v zjazdnom stave.
Sneženie a nárazový vietor, ktorý spôsobuje vytváranie snehových jazykov a závejov, dnes evidujú cestári na viacerých úsekoch Prešovského kraja približne od 7.30 h. \"Týka sa to napríklad Hutky, Hertníka a Smilna v okrese Bardejov, ako aj Závadky, Brekova v Humenskom a Výravy v Medzilaboreckom okrese,\" informoval TASR analytik dopravy Správy a údržby ciest PSK Tomáš Lažo s tým, že podobné problémy na niektorých cestách evidujú momentálne aj pri Svidníku, Starej Ľubovni, Prešove a Poprade.
Ako dodal, pre zhoršujúce sa podmienky na cestách vyhlásila pre oblasť Humenného správa a údržba ciest I. situačný stupeň. \"Momentálne tam máme vo výkone 14 sypačov, na území kraja ich je celkovo v teréne 54,\" konkretizoval Lažo.
V súvislosti so zhoršujúcou sa situáciou na cestách dnes došlo na viacerých miestach aj k dopravným nehodám, pri ktorých zasahovali hasiči. \"Momentálne sa nachádzajú naši príslušníci medzi obcami Radoma a Šarišský Štiavnik v okrese Svidník. Osobné auto sa tu zrazilo s nákladným vozidlom,\" povedal pre TASR Pavol Klabník z operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove s tým, že počas kolízie utrpela zranenia jedna osoba.
Ako dodal, k nehodám došlo pod vplyvom dnešných poveternostných podmienok aj pri obciach Továrne, Vyšný Žipov v okrese Vranov nad Topľou, v meste Snina, ako aj v oblasti Vysokých Tatier - Dolnom Smokovci.
 

Vyberte región